nieuws

Woning voor twee generaties

bouwbreed Premium

dordrecht – In de wijk Noorderkwartier in Dordrecht worden eind volgende maand zogeheten tweegeneratiewoningen opgeleverd. In deze huizen zijn een boven- en onderwoning met elkaar verbonden, waardoor kinderen gemakkelijk voor hun ouders kunnen zorgen.

Vooral de Turkse gemeenschap in de buurt juicht het initiatief van woningbouwvereniging Woondrecht toe, aldus projectcoordinator M. Hezemans. Gezinnen die voor familieleden willen zorgen, komen voor de speciale woningen in aanmerking. De hulpbehoevenden kunnen in de onderwoning wonen, de verzorgers in de bovenwoning. Verwacht wordt dat ouderen zo langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Woondrecht voert gesprekken met het verzorgingshuis Merwelanden over de mogelijkheid indien nodig extra hulp te bieden.

Verhuizen de ouders of komt de zorgbehoevende te overlijden, dan kan iemand anders binnen de familie de plaats in de tweegeneratiewoning innemen. Voorwaarde is wel dat een van de familieleden zorg nodig heeft. Is dat niet het geval, dan wordt de verbinding afgesloten en wordt de leegstaande woning apart verhuurd.

Reageer op dit artikel