nieuws

Vermeend: ouderen vasthouden, vrouwen en allochtonen in dienst

bouwbreed

utrecht – De bouw kan het personeelstekort oplossen door ouderen langer vast te houden en meer allochtonen en vrouwen in dienst te nemen. Dat zegt minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zaterdagmorgen tijdens het jubileumcongres van de Hout- en Bouwbond CNV.

“We moeten minder slordig gebruik maken van het potentieel aan arbeidskrachten dat we in Nederland nog steeds in ruime mate beschikbaar hebben”, aldus Vermeend. Met een goed ouderenbeleid en met her- en bijscholing kan de bouw ouderen vasthouden, stelt de minister.

De cao-bepaling dat 55-plussers in de bouw vier dagen mogen werken, draagt volgens Vermeend al bij tot het langer actief zijn in de sector.

De minister acht het zinvol te onderzoeken waarom allochtonen, als ze al in de bouw werken, zo snel weer afhaken. “Zeker nu de sector zit te springen om personeel, is het jammer dat u er maar zo mondjesmaat in slaagt deze categorie mensen vast te houden.”

Vermeend geeft de sector ook de suggestie na te gaan welke knelpunten met voorzieningen op bouwplaatsen de arbeidsdeelname van vrouwen in de bouw belemmert.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels