nieuws

Totale vernieuwing WTC Amsterdam

bouwbreed Premium

amsterdam – WTC Amsterdam wordt de komende vier jaar ingrijpend vernieuwd. ING Vastgoed en KfN investeren vijfhonderd miljoen gulden in renovatie en uitbreiding van het kantorencomplex op de Zuidas. Twee nieuwe kantoortorens zorgen voor een verdubbeling van het vloeroppervlak tot zo’n 140.000 vierkante meter.

Architect Lee Polisano van het Londense bureau Kohn Pedersen Fox Associates verbindt de kantoortorens via een transparant dak, uitgevoerd in helder glas, roestvast staal en aluminium.

Binnenkort wordt een aanvang gemaakt met de bouw van een vijfde kantoortoren aan het Zuidplein. Voor begin 2001 is aan de overzijde van het Zuidplein de bouw voorzien van een zesde kantoortoren. Dat gebouw wordt honderd meter hoog.

De renovatie voorziet verder in een nieuw entreegebouw aan het Zuidplein. Openbare ruimten worden belegd met vloeren van natuursteen. Restaurants en winkels krijgen een betere uitstraling en het blauwe glas van de kantoren wordt vervangen door helder glas.

Reageer op dit artikel