nieuws

Tilburg pakt Pieter Vreedeplein aan

bouwbreed

tilburg – Tilburg wil in 2002 beginnen met de herstructurering van het Pieter Vreedeplein. Na de oplevering in 2005 verbindt het plein het stationsgebied en het kernwinkelgebied.

De plannen zijn nog niet helemaal bouwklaar. Vast staat al wel dat twee woontorens van maximaal 80 meter hoog aan de zijde van de Spoorlaan de ingang tot het plein markeren. De werken, volgens een ontwerp van architect Jo Coenen, vergen een investering van ruim 385 miljoen gulden.

Voor de pleinwerken sloten de gemeente en ontwikkelaar MAB een overeenkomst op basis van publiek-private samenwerking (pps). Het plaatselijk bestuur draagt 24 miljoen gulden bij aan de investering. De middelen zijn bedoeld voor de realisatie van een grotendeels overdekt winkelgebied dat bij elkaar ruim 20.000 vierkante meter beslaat, een parkeerkelder en dakwoningen. De winkelgalerij telt twee lagen en loopt door tot aan de achterzijde van de Heuvelstraat.

Aan de westzijde van de galerij komen kleine en middelgrote winkels met bovenwoningen. Aan de oostelijke zijde ligt het uitgaansgebied van Tilburg met onder meer een bioscoopcentrum.

Beoogd eigenaar van het project zonder parkeergarage is ABP-dochter Winkelbeleggingen Nederland. Dat heeft onder meer ook het Utrechtse Hoog Catharijne in portefeuille.

Reageer op dit artikel