nieuws

Tegels

bouwbreed Premium

De huismus, wie ziet ‘m, wie zingt z’n lof? Hoe die gedienstig de kruimels ruimt, nijver ons verschoont van ongedierte. Het zijn de zangvogels met hun aanstellerige trillers die de aandacht opeisen nu de lente vordert. Mooiweervogels met het hoogste woord.

De grijze stoeptegel, wie ziet ‘m, wie zingt z’n lof? Alomtegenwoordig en toch bescheiden grijs. Slechts dertig bij dertig maar in aantal door geen product overtroffen. De juiste maat voor het hinkelspel en voldoende vlak voor de mooiste tekening. Doch zie, design doet ook hier zijn intrede. De stoep gaat zich aanstellen met keien en stenen in afwijkend ontwerp. Prima donna’s die zelf willen dansen in plaats van nederig dansvloer te zijn.

Tegel en mus niet mooi? U kijkt niet goed. Let op de subtiele verschillen met ringmus en heggenmus. Vanochtend nog zag ik mos op het verweerde oppervlak van een oudgediende stoep. Luister, stil, stiller nog _ ze neurien mantra’s.

Reageer op dit artikel