nieuws

Rijbaanscheiding maakt N31 veiliger

bouwbreed

den haag – Een scheiding van de rijrichtingen op de N31 tussen Zurich en Midlum kan het aantal verkeersslachtoffers op dit Friese traject van tien naar twee tot vier per jaar terugbrengen. Dit blijkt uit een rapport waarin Rijkswaterstaat, de provincie Friesland, politie en de twee betreffende gemeenten de mogelijke maatregelen op een rij hebben gezet.

De rijbaanscheiding kan bestaan uit het plaatsen van betonnen barrier op een verbrede weg van twaalf meter. Aan deze voorziening hangt een prijskaartje van 75 tot 100 miljoen gulden. Een volledige uitbouw tot autosnelweg vergt grofweg het driedubbele.

Rijkswaterstaat directie Noord-Nederland blijft werken aan kleine verbeteringen. Zo werd recentelijk de markering vernieuwd en zullen extra reflectoren worden geplaatst.

Reageer op dit artikel