nieuws

Reparatie van invalsweg Den Haag

bouwbreed

den haag – Deskundigen verwachten een zelden vertoonde chaos vanaf komende vrijdag tot 7 mei als de druk bereden tunnelbak van de Utrechtsebaan, het Haagse deel van de A12, voor alle verkeer wordt afgesloten wegens reparatie.

De route geldt als een van de belangrijkste invalswegen van Den Haag. Verkeer dat de stad in wil, moet alternatieven zoeken. Het advies luidt beslist niet met de auto naar Den Haag te gaan.

De herstelwerkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege het kantoorgebouw Equinox, de nieuwe vestiging van het Sociaalfonds Bouwnijverheid. Blijft reparatie uit, dan is de kans levensgroot dat de tunnelbak enigszins verzakt en vol water loopt.

Iets vergelijkbaars gebeurde twee jaar geleden toen de tramtunnel in de Haagse binnenstad vol kwam te staan met grondwater. De gevolgen waren dramatisch. De oplevering van de tramtunnel stuit op vier jaar vertraging.

Den Haag heeft een niet onaanzienlijke traditie van bouwprojecten die allesbehalve vlekkeloos verlopen. Zo leidde de bouw van een nieuw stadhuis in 1989 tot een ernstige bestuurlijke crisis die twee wethouders de kop kostte.

Op pagina 3: ‘Den Haag zingt al vele jaren niet meer’.

Reageer op dit artikel