nieuws

Plan voor Europa’s hoogste kantoor

bouwbreed Premium

londen – De Britse vastgoedmaatschappij Sellar Property Group heeft een aantal bedrijven om zich heen verzameld om in Londen de hoogste kantoortoren van Europa te bouwen.

Als de plannen doorgaan, verrijst op de zuidoever van de Theems een 366 meter hoog complex van 87 verdiepingen. Het pand wordt hoger dan de Eiffeltoren. Het complex heeft al een naam, Londen Bridge Tower. Het komt te staan op de plaats van het uit de jaren zeventig daterende kantorencomplex Southwark Towers en gaat rond 2,2 miljard gulden kosten. Er kunnen ongeveer tienduizend mensen werken.

De verantwoordelijke deelraad van Southwark kan zich in principe vinden in de kantoortoren, maar wijst er wel op dat er bij de toestemming voor het project rekening moet worden gehouden met de zichtbaarheid van St Paul’s Cathedral.

De vastgoedbedrijven denken in de zomer de benodigde vergunningen te kunnen aanvragen.

Reageer op dit artikel