nieuws

Plakken

bouwbreed Premium

Je moet het gewoon accepteren als iets dat bij het stadsleven hoort, zei hij schouderophalend. Dat elk stukje muur wordt ondergekliederd, beschouw het als moderne kunst. Niets nieuws onder de zon. Gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen, heette het al ver voor de oorlog. Sinds de spuitbus is het werkterrein slechts verbreed.

In het kielzog van de kladderaars kwamen ook de wilde plakkers. Ooit ideeel, met muurkrant en Loesje (hoe melig ook), maar tegenwoordig overheerst de commercie. Coca Cola’s reclame voor de plastic fles is nog niet weggepoetst of Radio 538 zit al op dezelfde illegale plek geplakt. Allicht zo opvallend, dat je er niet omheen kunt.

Aan die opdringerigheid van wie de grootste portemonnee heeft, zit weinig kunstzinnigs meer. Tenzij je het opruimen ervan op kosten van de gemeenschap zo wilt benoemen. Want een ander laten opdraaien voor jouw kosten, dat is inderdaad een hele kunst.

Reageer op dit artikel