nieuws

Parkeerterrein als oefening

bouwbreed

Binnen 24 uur een probleem oplossen dat al jaren voor irritatie zorgt. Dat was de opdracht voor de deelnemers aan de managementcursus van NBM-Amstelland en universiteit Nijenrode. Frank Heyligers en Edwin Hermans kozen voor de parkeerproblematiek bij de vestiging van NBM-Amstelland aan de Zonweg in Den Haag. Op de hoek van de Zonweg en de Zuiderkroonstraat lag nog een stukje terrein braak waarop ooit een kantoorgebouw moet komen.

Koortsachtig overleg met de gemeente afgelopen week leidde ertoe dat de cursisten toestemming van de gemeente kregen om op dit terrein van zo’n duizend vierkante meter een tijdelijk parkeerterrein te maken. Voorwaarde was wel dat Heyligers en Hermans moesten garanderen dat, als het terrein nodig is voor het oorspronkelijke doel, het ook weer binnen 24 uur wordt opgebroken. Vrijdagochtend om 6 uur werd begonnen met het egaliseren van het terrein, waarna een 8 centimeter dikke laag asfalt werd aangebracht.

Reageer op dit artikel