nieuws

Nijmegen koopt terrein van Compaq

bouwbreed

nijmegen – Nijmegen koopt voor 25 miljoen gulden het ruim tien hectare grote bedrijventerrein inclusief gebouwen van computerfabriek Compaq. Het gemeentebestuur wil de Dienst Stadsbedrijven op het terrein huisvesten en de overige ruimte als bouwkavels voor bedrijven uitgeven.

De gemeente heeft gebruik gemaakt van het terugkooprecht dat twintig jaar geleden met het computerbedrijf is overeengekomen. Compaq wil van de locatie af. Een groot deel van de Nijmeegse activiteiten is overgeheveld naar Schotland. Alleen een verkoopkantoor blijft elders in Nijmegen gevestigd.

Het gemeentebestuur noemt de gebouwen van Compaq perfect voor de huisvesting van gemeentelijke diensten. Er is zelfs ruimte voor een nieuwe brandweerkazerne. Zes van de tien hectare wordt in vijftien kavels uitgegeven aan bedrijven. Omdat er veel vraag is naar binnenstedelijk bedrijventerrein, verwacht de gemeente uiteindelijk 1,7 miljoen gulden aan de verkoop van de kavels over te houden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels