nieuws

Nieuwe tweejarige studie duurzame energie

bouwbreed

De Hogeschool Enschede en de Hogeschool IJsselland gaan met steun van overheid en bedrijfsleven een nieuwe, tweejarige studiespecialisatie Energie Efficiency & Duurzame Energie opzetten.

De kosten van het project zijn bijna 2,5 miljoen gulden. Cogas, Essent Duurzaam, Projectbureau Duurzame Energie, ingenieursbureau Tebodin en Innovatienetwerk Syntens leveren met name inhoudelijke bijdragen aan de nieuwe opzet, en menskracht ter waarde van ongeveer 800.000 gulden. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen betaalt ongeveer hetzelfde bedrag; de rest moeten de instellingen vrijmaken uit hun eigen budgetten.

De studiespecialisatie moet september 2001 van start gaan, met naar schatting dertig derdejaars studenten uit verschillende studierichtingen.

Het samenwerkingsproject omvat naast de nieuwe studie ook een (virtueel) expertisecentrum voor energie-efficiëntie en duurzame energie, waarin de hogescholen gaan samenwerken met bedrijfsleven op het gebied van onderzoek.

Als derde poot gaat een zogeheten ‘polytechnium voor energie-efficiëntie en duurzame energie’ fungeren. Dit laboratorium moet ruimte bieden voor praktijklessen en onderzoek. Waarschijnlijk vindt de realisatie hiervan pas na 2001 plaats.

Reageer op dit artikel