nieuws

Nieuwe cao voor groothandel

bouwbreed

den haag – De werknemers in de groothandel voor bouwmaterialen krijgen er tot eind volgend jaar 6 procent loon bij. Bovendien hebben ze een betere pensioenregeling gekregen. Dat zijn de belangrijkste punten uit de nieuwe cao, waarover de sociale partners maandagavond overeenstemming bereikten.

Een nieuwe, loonafhankelijke pensioenregeling stond hoog op het verlanglijstje van FNV Bondgenoten, zegt bestuurder J. Franken. Wel moeten de werknemers hiervoor 1 procent meer premie gaan betalen. Verder neemt een prepensioen de plaats in van de vut.

De eerste 3 procent loonsverhoging gaat 1 juli in. Op 1 januari volgend jaar komt daar 1,5 procent bij en op 1 juli 2001 nog eens 1,5 procent. De cao geldt voor 11.000 werknemers, onder meer bij NBM Amstelland en Raab Karcher.

Reageer op dit artikel