nieuws

Nieuw platform voor duurzame bouw

bouwbreed

de lutte – Om de praktische toepassing van ecologisch bouwen en duurzame energie een stimulans te geven in onlangs het Euregio Solar Net opgericht. Het koppelt bedrijven uit Twente, de Achterhoek en Niedersachsen aan de kenniscentra die zich met deze materie bezighouden.

Op een meeting in De Lutte werd het nieuwe samenwerkingsverband aan pers en publiek gepresenteerd.

De vier partners in het grensoverschrijdende platform zijn Transferzentrum fur angepasste Technologien (TaT), Fachhochschule Munster, Syntens Innovatienetwerk voor ondernemers en de Hogeschool Enschede.

Bedrijven die bezig zijn op het gebied van ecologisch bouwen of duurzame energie kunnen bij ESN terecht voor informatie en advies, opleiding/scholing, ondersteuning in de marketing en projectontwikkeling.

In Nederland wordt een nieuw expertisecentrum op touw gezet met medewerking van ingenieursbureau Tebodin, energieproducent en -leverancier Essent, Syntens, de Cogas en het projectbureau Duurzame Energie.

De Duitse en Nederlandse ministeries van Economische Zaken ondersteunen het ESN financieel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels