nieuws

Netelenbos opent vakbeurs Intertraffic

bouwbreed Premium

Van onze redactie techniek

amsterdam – Ruim 22.000 bezoekers, van wie veertig procent uit het buitenland, worden de komende dagen in de RAI verwacht op de Intertraffic Amsterdam 2000. Minister Netelenbos opent vanmiddag deze grootste vakbeurs op het gebied van verkeers- en vervoersinfrastructuur ter wereld.

Meer dan vijfhonderd exposanten, vanuit zo’n beetje de hele wereld, laten hun producten zien op de Intertraffic. Dit betekent een stijging van het aantal deelnemers met tien procent ten opzichte van de vorige aflevering in 1998.

Intertraffic Amsterdam 2000 toont de actuele stand van zaken op het gebied van management van rijdend en stilstaand verkeer. Daarbij komt duidelijk de snel toenemende rol van elektronica en ICT-technieken naar voren, als middel om het verkeer in goede banen te leiden.

Programmaonderdelen zijn onder meer verkeerslichten, wegmarkering, verkeersplanning en stadsontwikkeling, inspectiesystemen en voertuigdetectie. Daarnaast is plaats ingeruimd voor zaken als wegenbouw en -onderhoud, straatmeubilair, beheerssystemen voor infrastructuur, ijs- en sneeuwdetectie, parkeersystemen en verkeersinformatie.

Parkeertarieven

Naast het expositieprogramma draait een parallelprogramma met congressen en seminars. Behalve het tweedaagse congres van het Institute of Transportation Engineers, dat al voor de eigenlijke beurs is begonnen, is er onder meer een bijeenkomst van de European Parking Association, waarin aandacht wordt besteed aan de parkeertarieven. In een andere bijeenkomst wordt de NEN-parkeernorm voor het parkeren op terreinen en in garages geintroduceerd. Ook de dynamische verlichting en de toepassing van led-verlichting worden in aparte seminars belicht. Donderdag vindt het Nationale Verkeersveiligheid Congres plaats, georganiseerd door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en de ANWB.

Het begrip transferium zal tastbaar worden gemaakt via een ‘road show’ naar Amsterdam Arena en het Transferium. Diverse aspecten van verkeerstechniek en planning worden in de praktijk getoond.

De beurs Intertraffic is open tot en met vrijdag 14 april. Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 16.00 uur. Nadere informatie op de website www.intertraffic.com.

Reageer op dit artikel