nieuws

Meijer bemiddelaar in ruzie tussen beurzen Groningen en Zuidlaren

bouwbreed

groningen – W. Meijer, voormalig commissaris der koningin in Drenthe, is gevraagd op te treden als bemiddelaar in de impasse tussen de Prins Bernardhoeve in Zuidlaren en de Martinihal in Groningen. Bij de Prins Bernardhoeve kon gisteren niemand bevestigen of Meijer op het verzoek ingaat.

Groningen staat niet negatief tegenover een bemiddelaar, maar stelt als voorwaarde dat een eerder bezwaarschrift voor donderdag wordt ingetrokken en dat een deadline aan het overleg wordt gesteld. Gesprekken tussen het bestuur van de Prins Bernardhoeve en de voor de Martinihal verantwoordelijke wethouder K. Schuiling over samenwerking, zitten al enige tijd in een impasse. Beide partijen beschuldigen elkaar ervan serieus overleg uit de weg te gaan.

Twistpunt is dat de Martinihal voor een verbouwing 8 miljoen gulden subsidie heeft ontvangen, waarvan de helft Europees geld. Volgens het bestuur van de Prins Bernardhoeve is het voorwaarde dat sprake is van samenwerking tussen de noordelijke beurscomplexen.

De eerder in gang gezette bouw van een nieuwe topsporthal werd eind maart, na bezwaren van de Prins Bernardhoeve, door de rechter stilgelegd.

Reageer op dit artikel