nieuws

Kunststof voor betonversteviging

bouwbreed

Sika BV uit Maarssen biedt met haar CarboDur-systeem van carbonvezelkunststof (CVK) lamellen een mogelijkheid voor het versterken van bestaande betonconstructies.

De lamellen zijn licht, dun en goed te verwerken met Sikadur-30 lijm.

Ze zijn dunner dan vergelijkbare stalen versterkingslamellen en daardoor makkelijker weg te werken in het plafond. Inclusief de lijmlaag zijn de CVK-lamellen slechts drie millimeter dik.

Volgens Sika zijn de CVK-lamellen zelfs sterker dan stalen lamellen en is er door de makkelijke verwerking een besparing te halen op de arbeidskosten.

Sika heeft de CVK-lamellen recentelijk toegepast in een woningrenovatieproject in Bergen op Zoom. In dit project zijn enkele woningen in een rij huizen gesloopt, waardoor twee-onder-een-kapwoningen ontstonden. Vanwege de verminderde stabiliteit is besloten de lamellen van Sika toe te passen om een ‘kaartenhuiseffect’ te voorkomen en omdat de lamellen onzichtbaar zijn weg te werken.

Sika BV, Maarssen, telefoon (030) 2410120.

De carbonvezelkunststof lamellen van Sika voor de versteviging van bestaande betonconstructies zijn slechts drie millimeter dik en makkelijk onzichtbaar te verlijmen aan het plafond.

Reageer op dit artikel