nieuws

Kunststof slijtlaag dicht betonbuizen beter af

bouwbreed

De Italiaanse firma Assotubi maakt betonbuizen voor de riolering sterker door ze te voorzien van een kunststof slijtlaag van Bayer. De buizen zijn zo beter afgedicht dan gebruikelijk, bestand tegen een hogere waterdruk, tot zeven bar, en hebben een langere levensduur dan onbehandelde betonbuizen.

De slijtlaag van Bayer bestaat uit een 8 millimeter dikke coating Baydur60 volgens Bayer’s polyurethaan(pur)-systeem.

Deze coating sluit niet alleen de binnenkant van de buis af maar geeft de buizen ook een betere pasvorm. Het gladde slijtvaste pur verhoogt de stroomsnelheid van het rioolwater in de buizen met 20 procent.

De buizen die door Assotubi van een pur-coating worden voorzien zijn 2,5 meter lang met een diameter van 0,4 meter en een diameter van twee meter. Assotubi brengt tot 180 kilogram pur-massa aan per buis, volgens haar eigen proces waarbij de ruimte tussen een ingeschoven stalen kern en de betonwand in één keer wordt gevuld.

Volgens Bayer zijn de met pur gecoate buizen door genoemde voordelen een goed alternatief voor de standaard rioolbuizen.

Bayer BV, Mijdrecht, telefoon (0297) 280423.

Reageer op dit artikel