nieuws

Kijk consument op economie zonnig

bouwbreed

den haag – De consument heeft zeer veel vertrouwen in de Nederlandse economie. Dat blijkt uit de jongste gegevens van het CBS.

In april is het vertrouwen in de economie zelfs nog iets verbeterd ten opzichte van de maand ervoor en komt daarmee uit op een indexcijfers van 26. Dat betekent dat van er iedere honderd ondervraagden 26 meer mensen positief waren dan negatief. In maart waren dat er nog 25.

Ook het oordeel over het economisch klimaat kwam met een cijfer van dertig hoger uit dan in maart: toen scoorde dit nog 27. Voor het komend jaar zien de ondervraagden het economisch klimaat ook veelal positief.

De koopbereidheid blijft met een cijfer van 24 onverminderd hoog. Bereidheid tot het doen van grote aankopen scoorde maar liefst 36 punten.

Reageer op dit artikel