nieuws

IHC Caland ziet winst 4,8 procent stijgen

bouwbreed

schiedam – IHC Caland zag zijn nettowinst vorig jaar stijgen met 4,8 procent naar 153,1 miljoen gulden. Van de winst werd 67 procent verkregen uit de offshore en 33 procent uit de bagger- en de scheepsbouwsector.

De orderportefeuille van de onderneming nam in 1999 af van 5,6 miljard gulden naar 4,8 miljard. Vooral de offshore is debet aan deze daling. De kwaliteit van de orders is evenwel goed, meldde het bedrijf bij de presentatie van jaarcijfers.

In de orders zaten vijf hopperzuigers en vijftien snijkopzuigers. Vlak na de jaarwisseling kwamen daar nog twee sleephoppers bij, voor Ballast Nedam en voor China.

Dit jaar wordt een verdere winststijging verwacht van 8 procent. De cashflow zal toenemen met 19 procent tot 345 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel