nieuws

Groot recreatiepark rond zandwinning

bouwbreed

cuijk – Voor de zandwinning ‘Dommelsvoort’ in Cuijk is een recreatief plan opgesteld dat een investering vergt van 200 miljoen gulden. Op een gebied van honderd hectare worden 425 recreatiebungalows gebouwd, waarvan mogelijk 85 drijvende marina’s, appartementen en honderd themawoningen.

De laatste hebben betrekking op de plaats waar zij verrijzen: bijvoorbeeld op het strand of bij de jachthaven. De plas ‘Dommelsvoort’, gelegen in een gebied van 450 hectare, heeft een open verbinding met de Maas. Gelijktijdig met de zandwinning, die in 2003 stopt, legt Smals Grint en Zandexploitatie Herten de gewenste voorzieningen aan voor de uitvoering van het recreatieplan.

Het consortium bestaat uit de Combinatie Energiebedrijf Essent/BGP, dochter van Van Boekelbedrijven Zeeland, het Weg en waterbouwbedrijf van Van Boekelbedrijven zelf, Aqua Delta als exploitant van de vakantiewoningen en het Adviesbureau Park en Landschap voor inrichting van het gebied.

Reageer op dit artikel