nieuws

Groot-Brottannie is in de ban van de ‘Cowboy builder’

bouwbreed

Groot-Brittannie is in de ban van de ‘cowboy builder’. Zo wordt de malafide aannemer genoemd, die allerlei streken uithaalt om zijn klanten geld uit de zak te kloppen. Zowel Contract Journal van 22 maart als Construction News van 23 maart maken melding van de veroordeling tot vier jaar gevangenis van de Schotse aannemer William McPhee. De ‘king of the cowboys’ presteerde het om de oude dakbedekking van platte daken niet te verwijderen, maar er een laag bitumen en grind bovenop te leggen. Hij liet een 91-jarige vrouw ruim 70.000 gulden betalen voor het vernieuwen van haar dak. Het enige wat hij deed was de dakpannen groen schilderen met muurverf, zodat het leek alsof ze waren vervangen. McPhee is niet de enige cowboy. Construct, een vereniging van aannemers van betonconstructies, wil een kwaliteitsregister invoeren (Specc) om de malafide aannemers uit te bannen, staat in Construction News. Hetzelfde blad meldt, dat ICI’s Dulux (leverancier van verf en decoraties) in de strijd tegen de cowboys een lijst heeft opgesteld van betrouwbare schilders en stukadoors. Het zijn er tot nog toe 75.

Construction News is een uitgave van Emap Construct Ltd., telefoon: (0044) 2075056868.

Contract Journal is een uitgave van Reed Business Information, telefoon: (0044) 20 86524642.

Reageer op dit artikel