nieuws

Geveltrafo vergt minder plaats

bouwbreed

amsterdam – Kleiner en goedkoper dan de gebruikelijke transformatorstations. Twee voordelen die Van Alfen toeschrijft aan de zogeheten geveltrafo-eenheden. Inpassen van een voorgefabriceerde geveltrafo verlaagt de bouwkundige- en elektrotechnische advieskosten.

De fabrikant uit Almere ontwikkelt deze trafo’s met de energiebedrijven. Vergeleken met de prijs die energiebedrijven rekenen voor transformatoren en middenspanningschakelaars vallen de kosten voor de gevelftrafo’s zo’n 40 procent lager uit. De voorzieningen leveren 630, 1000 of 1600 kVA. De uitvoering voor 630 kVA vergt 4,6 vierkante meter ruimte. De stations voldoen aan de eisen voor EMC en aan de norm IEC 1330. De 10 centimeter dikke wanden zijn anderhalf uur brandwerend. De levertijd beloopt zes weken; plaatsing gemiddeld twee uur. Installateurs kunnen desgewenst zelf de benodigdheden inkopen en die voor montage bij Van Alfen brengen.

Reageer op dit artikel