nieuws

Energiecentrale op afvalgas open

bouwbreed

dordrecht – Het afvalverwerkingsbedrijf Proav en energiebedrijf Eneco openen vandaag een energiecentrale die stroom opwekt uit stortgas, afkomstig van de vuilstort in Dordrecht. Distributiebedrijf Eneco gaat de energie als groene stroom verkopen.

Het gas wordt afgevoerd naar de nieuwe energiecentrale op de Derde Merwedehaven in Dordrecht. Eneco en Proav hebben een apart bedrijf opgericht, Depmer, dat de centrale gaat exploiteren. Beide hebben een aandeel van 50 procent. Later in het jaar wil het afvalverwerkingsbedrijf ook brandstofkorrels aan energiecentrales leveren. Dit moet het bedrijf uit de financiele problemen helpen.

Stortgas ontstaat bij elke afvalberg. Dit levert een duurzame bron van energie op. Eneco denkt hieruit voldoende energie te kunnen opwekken om 4000 huishoudens van stroom te voorzien.

Reageer op dit artikel