nieuws

Drijver op Texel stopt met bouw, tot verdriet van zoon

bouwbreed

den burg – Aannemersbedrijf Drijver in Den Burg op Texel heeft besloten met zijn bouwactiviteiten te stoppen. Het wil zich voortaan louter concentreren op de overige twee, lucratieve, bedrijfstakken: de aanleg en het onderhoud van leidingen en kabels en de exploitatie van het eilander kabelnet.

Drijver is van origine een bouwbedrijf, dat sinds 1910 bestaat. De huidige directeur is Jaap Drijver (52). Tot spijt van diens zoon Niels (27), die in het bouwbedrijf werkt, stoot zijn vader deze tak nu af. Drijver junior probeert nu om de bouwafdeling van het aannemersbedrijf uit te kopen en deze dan zelfstandig voort te zetten.

“Mijn vader en ik zitten al enige tijd niet op een lijn wat betreft de koers die het aannemersbedrijf moet gaan varen. Ik wil de bouwactiviteiten van ons aannemersbedrijf graag voortzetten, hij voelt daar niets voor”, zegt Niels Drijver.

“Aangezien ik nog niet over de vereiste papieren beschik om als zelfstandig bouwondernemer te kunnen werken, heb ik me maar bij vader zijn beslissing neer te leggen. We maken de bestaande bouwklussen nu nog af en daarna is het finito.”

Samen met vier werknemers is Drijver junior werkzaam in het bouwbedrijf. Hij ziet nog volop perspectief op Texel. “Er is hier werk zat. Alle eilander aannemers kunnen bijna wel een jaar vooruit. Bovendien mogen er 140 woningen extra bijgebouwd worden op Texel. Weliswaar zijn in de voorbije jaren steeds meer bouwbedrijven van het vasteland actief geworden op het eiland, maar desondanks kunnen wij prima bestaan.”

Ompraten

Drijver junior hoopt begin volgend jaar zijn papieren als zelfstandig bouwondernemer te hebben gehaald. Hij wil daarom graag Drijver Bouw voortzetten. “Ik wil mijn vader dan ook een bod doen om het bouwbedrijf uit te kopen, zodat ik zelfstandig verder kan in de bestaande timmerfabriek en bijbehorende schuren van onze onderneming. Tot nu toe wil hij daar niet aan, maar ik hoop hem nog om te kunnen praten. Dat zal zo snel mogelijk moeten gebeuren, anders komen onze bouwvakkers straks op straat te staan.”

Reageer op dit artikel