nieuws

Dakelementen alternatief voor prefab

bouwbreed

Opstalan BV uit Oisterwijk introduceert nieuwe grootschalige op maat gemaakte dakschild-elementen (DS-elementen) als alternatief voor prefab-daksystemen. De DS-elementen worden gemaakt uit gekoppelde enkelschalige standaard dakelementen voor zadel-, lessenaar- en mansardedaken.

De DS-elementen zijn voorzien van panlatten en een steunlat voor de plaatsing die ook afglijden moet voorkomen.

Opstalan wil met de introductie van de DS-elementen de levertijd sterk verkorten. Die was drie tot vier maanden voor prefab dakelementen. Het bedrijf zegt maximaal vier weken nodig te hebben voor de levering van de nieuwe elementen. Ook moeten de op maat gemaakte elementen door hun snelle levering en plaatsing een kostenbesparing opleveren ten opzichte van prefab daksystemen.

Bij een testproject van Opstalan werden de DS-elementen voor de daken van zes twee-onder-een-kap woningen in een ochtend gelegd.

Volgens Opstalan zorgt dit voor een besparing van duizend gulden per dak, door de geringe arbeidskosten.

Opstalan BV, Oisterwijk, telefoon (013) 5231313

Dakschild-elementen moeten in vergelijking met prefab dakelementen een besparing opleveren doordat ze sneller en op maat worden geleverd en snel zijn te plaatsen.

Reageer op dit artikel