nieuws

Contract Holzmann herzien

bouwbreed

frankfurt – Philipp Holzmann is met vakbond IG Bau een nieuw saneringscontract overeengekomen voor de personeelsbijdrage ter redding van het concern.

De werkgeversorganisaties Bauindustrie en Baugewerbe verwezen het oude akkoord naar de prullenbak omdat de regeling volgens hen in strijd is met de cao en de Frankfurter bouwreus een onacceptabel groot concurrentievoordeel oplevert.

In het nieuwe contract blijft overeind dat de medewerkers van Holzmann tot 1 augustus 2001 per week vijf uur extra werken. De uren worden afhankelijk van het winstniveau vanaf 2002 stapsgewijs uitbetaald. Toegevoegd is de regeling dat de betrokken werknemers voortaan zullen meeprofiteren van de koersstijging van het aandeel Holzmann. Als op 31 augustus 2004 de balans wordt opgemaakt, ontvangen de medewerkers _ ter hoogte van de totale waarde van hun overuren _ de koersstijging boven de aandeelprijs van 85 euro uitbetaald.

Volgens IG Bau snijdt het mes bij de nieuwe overeenkomst aan twee kanten. Enerzijds krijgen de medewerkers een extraatje. Aan de andere kant versterkt Holzmann zijn binding met de werknemers die het concern door een moeilijke fase zullen moeten loodsen.

Reageer op dit artikel