nieuws

Compacte HDD van Vermeer voor kleine werkplekken

bouwbreed

Vermeer Holland BV in Hoofddorp, importeur van de Amerikaanse fabrikant Vermeer van onder meer sleuvengravers en gestuurd-borensystemen, heeft de nieuwe PL8000 Pit Launch gelanceerd, een systeem voor horizontaal gestuurd boren (HDD) dat speciaal is ontwikkeld voor werk op plaatsen met beperkte ruimte.

De operator hoeft slechts een put te graven die iets groter is dan het boorrek. De lengte van de put kan daardoor bij gebruik van ruimers van 250 millimeter of minder doorsnede aanzienlijk kleiner zijn dan gebruikelijk.

De machine kan op afstand worden aangedreven met een druk van 207 bar of worden uitgerust met een powerpack met een Perkins-motor van 20 pk. Er zijn twee verschillende boorstanglengten beschikbaar: 61 en 91,5 centimeter.

Reageer op dit artikel