nieuws

Bouwvakkers in Hull omgekomen

bouwbreed Premium

londen – Geen van de drie vermiste bouwvakkers heeft het bouwongeluk in het Noord-Engelse Hull overleefd.

Tijdens een tweedaagse zoekactie zijn geen overlevenden gevonden onder het puin van het gedeeltelijk ingestorte Victoriaanse pakhuis in Cleveland Street. Een man was eerder gered met relatief lichte verwondingen. Hij had het geluk dat vier ingestorte etages een tunnel boven hem vormden. De reddingsactie werd bemoeilijkt door de onverwachte vrieskou. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is inmiddels begonnen.

De gemeente Hull had de eigenaar onlangs nog opgedragen de achterzijde van het slooppand veiliger te maken. Peter Coony, een bouwvakker die in de buurt was toen het gebouw instortte, verklaart dat het gebouw al heel lang onveilig was. “Ze hadden het dak er al afgehaald en toen begonnen ze een binnenmuur te slopen. Als je dat doet, mag je verwachten dat de buitenmuren het begeven. Ik zei dat vorige week nog tegen mijn collega. Het is erg dat nu mensen zijn omgekomen.”

Reageer op dit artikel