nieuws

Binnen 72 uur vijf nieuwe spoorbruggen in Tilburg

bouwbreed Premium

tilburg – NS Railinfrabeheer gaat volgend jaar in het Hemelvaartweekeinde vijf belangrijke spoorbruggen in Tilburg vervangen. De megaoperatie kost enkele tientallen miljoenen guldens. Vier bruggen worden vernieuwd vanwege geluidsoverlast; de vijfde is nu te licht voor zware goederentreinen.

De vervanging moet binnen 72 uur gebeuren, aldus een woordvoerder van NS Railinfrabeheer Zuid-Nederland in Eindhoven. Tussen de vier grote Brabantse steden (Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch) worden in die periode bussen ingezet. In Tilburg zelf worden tal van maatregelen genomen die hinder voor het verkeer opleveren. Ook de scheepvaart over het Wilhelminakanaal krijgt te maken met overlast.

Los van de vervanging van de vijf spoorbruggen wordt op het baanvak ook nog onderhoud uitgevoerd. Als alles volgens schema verloopt, kan er ook nog een voetgangers- en fietstunnel in de jongste uitbreiding van nieuwbouwwijk Reeshof worden aangelegd.

De totale operatie past in het beleid van de NS om het treinverkeer tijdens werkzaamheden aan het spoor zo weinig mogelijk te belemmeren. Railinfrabeheer gaat de komende maanden onder meer gebruiken om definitieve afspraken met de gemeente Tilburg over verkeersmaatregelen te maken.

Reageer op dit artikel