nieuws

Betonvloer voor agrarische sector

bouwbreed Premium

Concrelit brengt een nieuwe vloer op de agrarische markt. In tegenstelling tot de bekende roostervloer heeft deze vloer geen gleuven waardoor de mest in de kelders valt. De Plusvloer bestaat uit massieve roosters van 1,10 meter lang, die de mestkelder over langere afstand afdicht en zo de ammoniak emissie verkleint.

Tussen de vloerdelen wordt 3,5 centimeter ruimte uitgespaard om de mest handmatig in de kelders te schuiven. Hoeveel tussenruimtes in de vloer komen is afhankelijk van de wensen van de boer.

In het oppervlak van de vloer is een profielpatroon aangebracht dat dieren de nodige grip geeft. “De uitsparingen hebben we er speciaal in gemaakt omdat de koe anders alle kanten op glijdt”, zegt directeur T. Van der Zee.

De nieuwe vloer is een reactie op de steeds strengere emissie-eisen voor de ammoniakuitstoot.

Concrelit, Steenwijk, telefoon (0521) 514922.

Reageer op dit artikel