nieuws

Baggerwerk niet oorzaak van scheuren

bouwbreed Premium

stevensweert – De scheuren in de muren van twintig woningen in Stevensweert zijn niet het gevolg van de baggerwerkzaamheden die de Panheelgroep uitvoert in het nabij gelegen Stevolgebied. Het bureau Haskoning constateert dit na een onderzoek in opdracht van de provincie. De eigenaren hebben de provincie aansprakelijk gesteld voor de schade. Zij wijzen de baggeraars als schuldigen aan.

Medewerkers van Haskoning hebben gedurende twee jaar scheurmeters op de scheuren geplaatst. Daarmee is vastgesteld dat de zand en grindwinning in het tweehonderd hectare groot landbouwgebied niet de veroorzaker is. Voor directeur Maessen van de Panheelgroep een geruststelling nu het baggerwerk de nabij gelegen woonbuurt Ohe en Laak nadert. Wat wel de oorzaak van de scheurvorming is houdt de provincie nog binnenskamers.

Reageer op dit artikel