nieuws

Auto (slot)

bouwbreed

Ver voordat het paard werd uitgespannen, een explosiemotor op de koets werd gemonteerd en dit geheel de naam automobiel kreeg, werden al piramides en kathedralen gebouwd. Dus wie zou er moeten leren van wie?

Toch heeft de autofabrikant onmiskenbaar een enorme voorsprong opgebouwd bij de klant. Van diens geld komt meer bij de autofabrikant in het laatje dan bij de aannemer. Elk jaar opnieuw, dankzij begerenswaardige nieuwe modellen. Het ene jaar een spoiler, het volgende juist niet.

Tuincentra weten die modes nog het beste bij te benen. Nu iedereen een vijver, dadelijk iedereen een grindtuin. Ook de Gamma’s en Hubo’s weten nog aardig wat verbouwingen aan te praten. En niet te vergeten de keukenboeren en badkamerwinkels.

De nieuwbouwaannemer is de grote verliezer. Die verdient het minst aan zijn klant. Die kan van de auto-industrie nog wat leren: hoe je illusies verkoopt.

Reageer op dit artikel