nieuws

Alle huizenprijzen strak op Internet

bouwbreed Premium

Een huis kopen zonder er heen te gaan, zelfs zonder eindeloos aan de telefoon te hangen met het Kadaster om erachter te komen of een prijs wel redelijk is: binnenkort moet het mogelijk zijn. Twee Internetondernemers uit Breda willen alle huizenprijzen in heel Nederland gratis op het internet zetten.

Volgens oprichter M. van Zeeland bespaart de nieuwe dienst de consument vooral veel tijd: als hij woningen van zijn gading via de Internetsite (huisveiling.nl) bekijkt, hoeft hij immers geen onnodige bezichtigingen meer te verrichten. Hij hoeft niets meer te doen dan vanuit zijn luie stoel zijn computer te bedienen om zijn favoriete stulpje van binnen en van buiten bekijken.

De initiatiefnemers denken dat de huizenmarkt door hun ideeën een stuk transparanter wordt. “Dat komt de vrije marktwerking alleen maar ten goede”, filosofeert Van Zeeland. Trots meldt hij dat de gesprekken met het Kadaster over de dienst inmiddels in een vergevorderd stadium zijn. “We onderhandelen nu over de prijzen.” Binnen twee à drie weken moet de hele deal rond zijn.

Reageer op dit artikel