nieuws

Zonneboilers in huurwoningen

bouwbreed Premium

Milieudefensie gaat vanaf volgende maand corporaties benaderen met het verzoek zonneboilers te plaatsen in huurwoningen die worden gerenoveerd. De kosten worden gecompenseerd door een lagere energierekening.

De milieuorganisatie heeft samen met energiebedrijven in Nederland een pakket energiebesparende maatregelen samengesteld. Niet alleen een zonneboiler, maar ook isolatie, tochtwerende maatregelen en voorlichting aan de huurder kunnen het energieverbruik omlaag brengen. Het gasverbruik van een gerenoveerde woning kan door alle maatregelen 40 procent naar beneden.

In Bennebroek is al een dergelijk project uitgevoerd. Daar gingen de huren met tien gulden per maand omhoog. Maar de bewoners bespaarden elke maand twaalf gulden.

Reageer op dit artikel