nieuws

World of Concrete volgend jaar nog uitgebreider

bouwbreed Premium

De jaarlijkse betonvakbeurs World of Concrete in de Verenigde Staten wordt volgend jaar uitgebreid. Zo komt er een apart ‘Producenten Centrum’, waarin demonstraties en seminars plaatsvinden. Verder komt er een apart paviljoen dat gericht is op metselwerk, onder de titel World of Masonry. De beurs wordt volgend jaar in Las Vegas gehouden, van 27 februari tot 2 maart.

Het ‘Producer Center’ wordt gevestigd in een aparte hal in het Convention Center, en is speciaal gericht op producenten van betonmortel, prefab bedrijven, en producenten van betonwaren.

Onder meer wordt hier aandacht geschonken aan cement, toeslagmaterialen etcetera, betoncentrales, machines om betonblokken te maken, en aan betonrecycling. Veel aandacht zal bovendien uitgaan naar kennisoverdracht en naar demonstraties.

Dat laatste geldt overigens ook voor de hele beurs.

Werd dit jaar in Orlando nog een oppervlakte van vierduizend vierkante meter gebruikt voor live demonstraties, volgend jaar wordt dat oppervlak verdubbeld. De nadruk komt dan ook steeds meer te liggen op het demonstreren van producten en apparaten in praktijksituaties, in plaats van ze alleen maar te laten zien.

Op de vakbeurs World of Concrete komt verder meer ruimte beschikbaar voor metselwerk. In een aparte hal zal volgend jaar onder meer een scala van steigers, bouwliften, betonmolens, groutpompen en allerhande gereedschappen de revue passeren.

Ook in deze hal kunnen de bezoekers een flink aantal demonstraties bijwonen. Verder wordt een apart seminarprogramma opgesteld, specifiek gewijd aan metselwerk.

Reageer op dit artikel