nieuws

‘Vluchtstroken voor fileverkeer’

bouwbreed Premium

londen – De vluchtstrook op Engelse wegen gaat mogelijk voor driekwart worden gebruikt als extra rijbaan in de spitsuren. De Britse Highways Agency (HA), beheerder van de snelwegen, heeft hiertoe voorstellen gedaan. Het aanpassen van de vluchtstrook tot extra rijbaan zou miljarden besparen op wegenbouw en ook veel beter zijn voor het milieu, zo is de gedachte.

Achterliggende gedachte is dat sowieso al veel, tijdelijk, gebruik wordt gemaakt van de vluchtstrook bij wegwerkzaamheden. Onder strikte verkeersregels zou die capaciteit permanent kunnen worden gemaakt.

HA is besprekingen begonnen met politie en andere hulpdiensten over praktische gevolgen en de bereikbaarheid van ongelukken. Nu gebruiken brandweer en ambulances de vluchtstrook vaak om ter plaatse te komen. Volgens een woordvoerder van HA is al onderzoek gedaan naar de veiligheid rond provinciale wegen die een heel smalle vluchtstrook hebben. De veiligheid daar zou niet veel afwijken van snelwegen met een brede vluchtstrook.

Reageer op dit artikel