nieuws

Veilig oversteken bij CS Amsterdam

bouwbreed

:amsterdam – Als het aan B en W van Amsterdam ligt, komt er een eind aan de strijd tussen automobilisten en voetgangers aan de voorkant van het Centraal Station in de hoofdstad. Automobilisten moeten automatisch omgeleid worden naar een vierbaansweg aan de achterkant van het station.

Fietsers en de stroom reizigers die zich dagelijks te voet van en naar het station bewegen, moeten dan ongestoord de Prins Hendrikkade kunnen oversteken, vindt B en W. Voor de automobilisten wordt aan de achterkant van het station een tunnel aangelegd. Zij kunnen daarna alleen nog via de Spuistraat het centrum in. Verder naar het oosten en westen van het station worden de toegangsroutes via de Kattenburgerstraat en de Haarlemmerhouttuinen verbeterd.

Dat staat in een notitie waarin B en W alle verkeersplannen bij het station nog eens op een rijtje zet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels