nieuws

Utrechtse bedrijven tegen rekeningrijden

bouwbreed

Het bedrijfsleven in de provincie Utrecht tekent unaniem protest aan tegen een proef met rekeningrijden. Rekeningrijden lost het fileprobleem niet op en is slecht voor de arbeidsmarkt en de concurrentiepositie van de regio Utrecht, aldus een manifest dat is ondertekend door de 32 Utrechtse ondernemersverenigingen.

De bedrijven stellen in de gezamenlijke verklaring niet tegen betaald rijden te zijn, maar wel tegen ‘betaald in de file staan’. De ondernemers vinden dat ze moeten kunnen kiezen voor betalen of de file. “Openbaar vervoer is immers geen serieus alternatief zolang Randstadspoor niet is aangelegd.” Verder wijzen ze op mogelijke schadelijke neveneffecten van rekeningrijden, zoals sluipverkeer, verstoring van de arbeidsmarkt en lastenverzwaring.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels