nieuws

Utrecht krijgt modern verkeerscentrum

bouwbreed

In Utrecht is woensdag de bouw van een hypermodern verkeersinformatiecentrum begonnen. Het Verkeerscentrum Oudenrijn, zoals de officiële naam luidt, biedt vanaf volgend jaar mei onderdak aan het Traffic Information Centre (TIC), de Regionale Verkeerscentrale van Rijkswaterstaat en het nieuw op te richten nationale Verkeers Management Centrum Nederland, dat alle regionale verkeerscentrales coördineert.

Het verkeerscentrum krijgt grote beeldschermen, zogenoemde videowalls, waarop de verkeerssituatie op de snelwegen in het land zichtbaar is. Aan de hand van die beelden stelt het personeel van het centrum de verkeersinformatie samen die via de media wordt verspreid. Ook de informatie op de routepanelen boven de snelweg, waarmee de doorstroming van het verkeer wordt beïnvloed, komt vanaf volgend jaar vanuit het nieuwe verkeerscentrum.

De bouw van het centrum kost 15 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels