nieuws

Uitverkoop bedrijven Stork op gang

bouwbreed Premium

Machinebouw- en technisch concern Stork rondt deze week de verkoop van dochter Fritz Hirsch af. Daarmee is een begin gemaakt met de uitverkoop van achttien werkmaatschappijen die niet langer tot de kernactiviteiten worden gerekend.

Hirsch in Essen, een technische dienstverlener met vijfhonderd werknemers, is één van de twee grote bedrijven waarvan de verkoop nagenoeg rond is. Het andere grote is Stork Engineers and Contractors, waar 1200 man werken. Over deze dochter zijn afspraken gemaakt met de Californische Jacobs Engineering Group. Deze transactie is niet eerder afgerond dan in 2001 of 2002. Stork poetst dit onderdeel eerst op.

De activiteiten die in de verkoop staan zijn ondergebracht in Capital Assets. Met de achttien stoot Stork vierduizend banen en omzet van 500 miljoen euro af.

Reageer op dit artikel