nieuws

Strukton begint met bouw van Hemboog

bouwbreed Premium

Strukton Railinfra is vrijdag begonnen met de bouw van de Hemboog, de verbinding tussen de spoorlijnen Zaandam-Amsterdam CS en Amsterdam CS-Schiphol. Met het project is een bedrag van 246 gulden gemoeid. Eind 2003 moet de rechtstreekse verbinding tussen de kop van Noord-Holland en Schiphol gereed zijn en hoeven reizigers niet langer over te stappen op station Sloterdijk.

De Hemboog bestaat straks uit twee sporen met een lengte van 3300 meter. Voor het grootste gedeelte lopen ze over twee betonnen viaducten met een lengte van 2200 meter.

Strukton is nu begonnen met de verbreding van de spoordijk in het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer. De bouw van de betonnen viaducten moet nog worden aanbesteed. De procedure hiervoor wordt volgens Railinfrabeheer voor de zomer in gang gezet.

Reageer op dit artikel