nieuws

‘Stofzuiger’ houdt zaagsnede schoon

bouwbreed

Cushion Cut, leverancier van zaagmachines voor beton en asfalt, introduceerde een apparaat dat zorgt voor een schone zaagsnede. Dit Slurry Containment System, kortweg SCS, is een soort stofzuiger (een alleszuiger) die met water vermengde zaagresten opzuigt en afvoert. Wat overblijft is een geheel schoon oppervlak.

Het SCS kan op diverse zaagmachines van Cushion Cut worden gemonteerd, maar is ook los verkrijgbaar. Volgens de fabrikant kan het dan worden gebruikt met vrijwel alle zaagmachines die in de handel zijn. Voor de bediening is geen extra personeel nodig.

Het losse model bestaat in twee uitvoeringen, één met een elektromotor vooral voor werk binnenshuis, en één met een dieselmotor voor gebruik op wegen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels