nieuws

Sterke winstgroei voor VastNed Offices

bouwbreed

rotterdam – VastNed Offices/Industrial, de kantoren- en bedrijfsruimtepoot van de VastNed Groep, heeft zijn nettowinst vorig jaar zien stijgen met 27 procent tot 47,6 euro. De beleggingen stegen met 13 procent tot 870 miljoen euro.

De sterke stijging van de nettowinst is volgens de directie het gevolg van hogere bruto-huuropbrengsten door uitbreiding van de beleggingen en aanzienlijk lagere exploitatiekosten en financieringslasten.

Door herwaardering van de onroerendgoedportefeuille en het gevoerde dynamische portefeuillebeheer is het indirecte beleggingsresultaat met bijna 200 procent gestegen tot 37,6 miljoen euro.

De positieve herwaardering is het gevolg van de nog steeds stijgende marktwaarde van de op aantrekkelijke locaties in Nederland gelegen kantoorpanden en bedrijfsruimten. Voor dit jaar verwacht het bedrijf een verdere stijging van de winst per gewoon aandeel.

Reageer op dit artikel