nieuws

Spoorbaas Ludewig adviseur IVG-groep

bouwbreed

Onroerend-goedgroep IVG uit Bonn heeft Johannes Ludewig ingelijfd als bijzonder adviseur. Ludewig is behalve oud-directeur van spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn voormalig staatssecretaris economie tijdens de regering van kanselier Helmut Kohl.

De IVG maakte dit jaar furore door Hochtief de opdracht tot de bouw en het beheer van de luchthaven Berlin Brandenburg Airport International af te snoepen. Het concern is de geprivatiseerde opvolger van het beheer van overheidsgebouwen in Bonn en blijkt nog steeds uitstekende politieke connecties te hebben. Ludewig zal met name adviseren over de bouw van de nieuwe Berlijnse luchthaven.

Volgens directeur Eckhart John von Freyend heeft de IVG vorig jaar op een omzet van 928 miljoen gulden een winst geboekt van 118 miljoen gulden. Aan onroerend goed heeft het concern een vermogen van 6,7 miljard gulden. De meeste bezittingen zijn inmiddels te vinden in Brussel. Ook bij het Place Vendom in Parijs en het nog te bouwen congrescentrum bovenop het spoorwegstation van luchthaven Frankfurt speelt de IVG een hoofdrol.

Reageer op dit artikel