nieuws

Reuzenrad mogelijk naar de beurs

bouwbreed

londen – Het Londense reuzenrad kan binnenkort een beursgenoteerde onderneming worden. De Britse zondagskrant Sunday Times meldt dat eigenaar en exploitant British Airways een lucratieve loskoppeling zou overwegen.

De beursgang zou British Airways 900 miljoen gulden kunnen opleveren, ruim drie keer zoveel als de bouw en exploitatiekosten van het door Hollandia BV neergezette reuzenrad. Woordvoerders van British Airways noemden het nieuws gisteren “zeer speculatief”. Maar beursanalisten denken dat de luchtvaartmaatschappij een enorme slag kan slaan met het zeer populaire wiel.

Na de problemen bij de bouw en de kinderziekten van de eerste maand blijkt het London Eye de grote attractie in de Britse hoofdstad. Om aan de enorme vraag te voldoen wil British Airways het deze zomer al twee uur langer laten draaien, tot 22.00 in plaats van 20.00 uur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels