nieuws

Provincie verkoopt vervuild terrein

bouwbreed

De provincie Zuid-Holland heeft het Tomado-terrein in Zwijndrecht verkocht aan een projectontwikkelaar. Koper Vermeer Infrastructuur BV moet het terrein zelf saneren.

Met de verkoop is een einde gekomen aan een slepende vervuilingszaak. Vermeer koopt de grond en de 29 woningen die er op staan, met de verplichting het terrein volledig te saneren. De projectontwikkelaar zegt er 3,5 miljoen gulden op toe te geven. Dat geld moet worden terugverdiend uit de verkoop van de woningen.

Het Tomadoterrein werd in 1985 al eens gesaneerd. Toen enkele jaren later bleek dat er toch nog gif in de grond zat, kocht de provincie Zuid-Holland de 29 woningen aan. De saneringsplannen liepen ernstige vertraging op toen het ministerie van VROM een toezegging introk om financieel aan de schoonmaak bij te dragen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels