nieuws

Protest tegen aanhouding baggerschip in Indonesie

bouwbreed

amstelveen – De Nederlandse ambassade in Jakarta heeft via diplomatieke weg opheldering gevraagd bij de Indonesische autoriteiten over de aanhouding van de Nederlandse sleephopperzuiger Amsterdam.

De ambassade heeft aangedrongen op een voorspoedige afhandeling van de kwestie, meldde Ballast Nedam gisteren in een uitgegeven persbericht.

Het schip van de Amstelveense bouwer en baggeraar ligt momenteel voor anker in de Noord-Indonesische haven Batu Ampar. Ballast Nedam zegt nog steeds niet exact te weten wat de reden is van de aanhouding. Het schip ligt sinds 7 februari aan de ketting. De sleephopperzuiger heeft 31 bemanningsleden. Achttien hebben de Nederlandse nationaliteit.

Er zijn problemen ontstaan over een vergunning voor zandwinning, maar Ballast Nedam zegt niet in strijd met de Indonesische wetgeving te hebben gehandeld. Aan alle procedures die gelden voor zandwinning is voldaan, aldus een woordvoerster van het bedrijf. Mogelijk heeft de Indonesische concessiehouder, met wie een contract voor de zandwinning was afgesloten, niet alle goedkeuringen verkregen van de autoriteiten.

Vliegveld

Ballast Nedam heeft een deel van het zand gewonnen in Indonesische wateren. Het wordt onder meer gebruikt voor de uitbreiding van het vliegveld Chiangi Airport in Singapore.

Reageer op dit artikel