nieuws

Onderzoek naar fraude bij Rijkswaterstaat

bouwbreed

den haag – Een onafhankelijk bureau onderzoekt een mogelijk geval van fraude bij Rijkswaterstaat. Dit blijkt uit een uiterst vaag persbericht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Een medewerker van Rijkswaterstaat is op 1 maart met onmiddellijke ingang geschorst ‘op grond van een vermoeden van onregelmatigheden in de administratie van een onderdeel van een internationale organisatie’. Om welke organisatie en om welke onregelmatigheden het gaat, vermeldt het persbericht niet. Ook is niet duidelijk wat de functie van de medewerker is en voor hoeveel geld Rijkswaterstaat mogelijk is benadeeld.

Een woordvoerder van het ministerie zegt desgevraagd dat geen nadere mededelingen worden verstrekt. Wel wil het ministerie kwijt dat de schorsing van de ambtenaar onmiddellijk is ingegaan in het belang van het onderzoek. Van de resultaten van het onderzoek zal afhangen of aangifte wordt gedaan bij Justitie.

Reageer op dit artikel