nieuws

Ondergrond voor watergedragen verf

bouwbreed

3M heeft een schuur- en reinigingssysteem ontwikkeld voor het werken met watergedragen verf. In drie stappen wordt de te schilderen ondergrond geprepareerd.

De eerste stap is het reinigen en matteren van de ondergrond met de Scotch-Brite Scuff spons. Met deze spons is het mogelijk oude, onbeschadigde verflagen krasvrij, zeer fijn of fijn te reinigen en te matteren. Na het reinigen kan de ondergrond handmatig worden geschuurd met de 3M Softback flexibele schuurvellen of machinaal met de 3M Hookit zelfklittende schuurstroken.

Het Softback schuurpapier heeft een dunne schuimrubber rug waardoor het zich goed aanpast aan moeilijke vormen en profielen.

De laatste stap is het te schilderen oppervlak volledig stofvrij maken met de 3M kleefdoek.

De driedimensionale vezelconstructie van deze doek zorgt voor een hoog stof-absorbtievermogen en voorkomt ‘transporteren’ van het stof over het oppervlak. Om de luchtwegen te beschermen beveelt 3M zijn fijnstofmasker aan, dat is voorzien van een uitademventiel en plat en afzonderlijk wordt verpakt voor extra hygiëne.

3M Nederland BV, Leiden, telefoon (071) 5450450.

Reageer op dit artikel